Skip to content

Doi şoareci.

February 10, 2010

O fabulă fără morală despre doi chiţăitori – şoarecele ţăran gospodar şi şoarecele hipstăr corporatist.

De ce? Pentru că pot, şi pentru că azi am simţit nevoia să aştern creionul pe hârtie în scopuri distractive. Aşadar, au apărut cei doi – Ilarie şi Anton, iar poveştile lor le-am dedus din modul în care arată. Eu nu inventez, eu deduc!

Ilarie
Ilarie s-a născut într-o şură şi nu îi e ruşine să recunoască asta. E un şoarece simplu, dar onest. Zi de zi se duce la muncă şi cară găleţi cu gudron(?) de la cariera de gudron(?!) de la marginea satului. La sfârşitul zilei primeşte şi el o găleată, cu care poate face ce vrea. De obicei o vinde ca să ia de mâncare pentru nevastă şi copii. Ilarie e genul de şoarece care îşi iubeşte familia. Taică-su face vin în fiecare an şi fumează More. Ilarie urăşte vinul făcut de tat-su, dar e mult prea amabil ca să recunoască asta.


Unul dintre verii lui Ilarie este Anton. Spre deosebire de Ilarie, Anton a făcut o facultate. Nu contează care. Acum e orăşean, şi n-ar recunoaşte nici mort că are rude la ţară. Lucrează într-o corporaţie multinaţională, nu contează care, şi i s-a strâmbat coloana de cât a stat în faţa calculatorului. Cu toate că e obligat să poarte cămaşă şi cravată, rămâne în continuare cool cu vanşii cu un număr mai mari şi mâinile-n jeburi. Pardon, buzunare. (Anton ar strâmba din nas la faza asta; Ilarie n-ar şti ce-i ăla jeb, că e din Argeş). Ochelarii 3D îi completează look-ul funky-retro. Cel mai probabil la ora asta o arde dubios prin Control. Tatăl lui Ilarie îi mai trimite din când în când vin.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. June 2, 2010 7:14 am

    Ce simpatici, Ilarie si Anton. :) Poate mai faci vreun episod cu ei, sa ii faci concurenta mitei cu i din i.
    Bafta la bac.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: